2021-12-11 08:45:15• hírek • Szatmár.ro

Németországi gyerekek ajándékai Szatmár megyei gyerekeknek

A németországi Arnstorf, Reischach, Eichendorf, Johanniskirchen, Linden, Eggenfelden és Münchsdorf települések iskolásai és óvodásai, 17 éves hagyományt ápolnak azáltal, hogy nagy szeretettel, örömmel és odafigyeléssel készítenek karácsonyi ajándékokat a romániai gyerekeknek.

A Hans Lindner Alapítvány ismét csatlakozott e kezdeményezéshez, megszervezte és segítette az ajándékok szállítását és szétosztását Szatmárnémetitől távol eső kis falvakban, községekben, ahová idegen ritkán látogat.



A Bajorországból érkezett ajándékokkal teli teherautó 1000 kilométer megtétele után érkezett Szatmárnémetibe, majd csomagok útra keltek az alapítvány munkatársai segítségével a Szatmár megyei gyerekekhez. A mesebelinek nem mondható esős, komor időjárás közepette is eljutottak Középhomoród, Alsóhomoród, Remetemező, Barlafalu, Szamosborhíd, Szelestyehuta, Alsóhuta, Borválaszút falvak óvodáiba, illetve elemi osztályaiba, valamint Halmi, Amac és Sár gyermekotthonaiba, így összesen 780 gyereknek jutott ajándék.

Míg a tavalyi évben csak gyermekvédelmi intézményekbe, azoknak is az udvarába volt szabad belépni ajándékokkal, az idén, a jelenlegi járványhelyzet megengedte, hogy az alapítvány munkatársai közvetlenül átadhassák a csomagokat a gyerekeknek, akik hálából és örömmel énekeltek ünnepváró és karácsonyi dalokat. Szemmel láthatóan felvidította a gyerekeket az ajándék, volt aki magasba emelte, volt aki csak odasimult hozzá, átölelte, mert az ajándék szinte nagyobb volt mint ő.



A csomagok célba értek, az alapítvány sikeresen teljesítette a feladatot, most a megajándékozott gyerekeken a sor, hogy a dobozokban talált levelekre válaszoljanak, megköszönve a feladónak, hogy egy ismeretlen gyereknek szerzett örömet az édességgel és játékokkal, különösen e nemes és nagyvonalú tettel. A Hans Lindner Alapítvány csapata pedig szívesen csatlakozik mindig azokhoz az erényes kezdeményezésekhez, amelyek célja az ember méltóságának ápolása, a szolidaritás vagy a hátrányos helyzetűek felkarolása.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: